De vrouw achter de camera

Lotte Procé (1992), journalist en videograaf.

Het bijzondere, het alledaagse, de grote mijlpalen, de tegenslagen: het leven vang ik in beeld. Als kind liep ik al hele dagen door de straat met mijn camera. Ieder detail moest gevangen worden. De filmliefde is er bij mij thuis met de paplepel ingegoten door mijn vader, die ook in het vak zat. Van hem leerde ik de eerste kneepjes van monteren en in beeld denken.

In 2016 studeerde ik af aan de School voor Journalistiek Utrecht. Waar ik leerde hoe je in beeld en geluid een verhaal kan vertellen. Tijdens mijn studie liep ik stage bij RTV Utrecht en bij Noordkaap TV Producties. Hier deed ik research, filmde, sprak teksten in, monteerde mijn eerste professionele nieuwsitems en ontwikkelde mij als een gedreven camera-journalist. Ook maakte ik een reportage over Roma in Hongarije.

In deze tijd maakte ik mijn eerste stappen als freelance journalist. Ik werkte voor het Haarlems Dagblad en produceerde mijn eerste commerciële video’s. In de toekomst hoop ik mijn portfolio niet alleen verder te vergroten, maar ook te verbreden.

Film is voor mij… De kijker kennis laten maken met een onbekende wereld, of juist het bekende in een nieuw perspectief tonen. Een intiem en integer portret, of juist scherp en confronterend taboes benaderen. Ik heb een uiteenlopende interesse die zich voornamelijk focust op mensen en persoonlijke verhalen. Ik geloof dat ieder mens een verhaal heeft en met mijn persoonlijke benadering probeer ik onder de oppervlakte te komen en de persoon op beeld te vangen. Ik zoom in op details die anders misschien over het hoofd worden gezien en streef ernaar mensen te verrassen, ontroeren of aan het denken te zetten.

Wil je mij inhuren voor een opdracht of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in, onder het kopje ‘contact’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s